Witte chili

Foto Cathy Van de Moortele
We kennen allemaal de rode chili, met kidneybonen en rundergehakt. Maar wist je dat je ook witte chili kan maken? Nu dus wel...

Wat hebben we nodig:
  • 10 gr vetstof
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en grof gesnipperd
  • 1 selderstengel, schoongemaakt en in maantjes gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • snuifje komijn
  • stukje gember, geschild en geraspt
  • 500 gr ontboute kippendijen, in kleine blokjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 15 gr vetstof
  • 15 gr vloeiende bloem
  • 300 ml kippenbouillon, heet
  • 1 grote bokaal witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • cheddar kaas, vers geraspt
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de vetstof smelten in een kookpot.
  • Roerbak de pijpajuin met de selder.
  • Voeg de look, komijn en gember toe en laat even meebakken.
  • Voeg de blokjes kip toe en laat ze mooi kleuren.
  • Kruid met peper en zout.
  • In een steelpan laat je de vetstof smelten.
  • Roer de bloem onder de vetstof tot je een mooi gebonden en gladde roux krijgt.
  • Voeg de bouillon toe en roer goed tot een dikke, gebonden saus.
  • Voeg de bonen toe aan de saus en warm goed door.
  • Giet de saus over de kippenblokjes en warm nog eens goed door.
  • Verdeel de chili over 2 diepe kommen en werk af met cheddar en extra pijpajuin.
TIP:

Heerlijk op een frisse najaarsavond.
Serveer met vers gebakken stokbrood om de saus mee op te dippen.
Voeg gerust ook een blik gespoelde en uitgelekte rode kidneybonen toe, voor extra volume als je meer mensen aan tafel verwacht.
Ontboute kippendijen zijn sappiger dan kipfilet.

Reacties