Parijse crêpes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 eieren
- 200 gr fijne griessuiker
- 500 gr patisseriebloem
- snuifje zout
- 1l volle melk
- 50 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- Klop de eieren los in de kom van de Kenwood, met de draadklopper.
- Voeg de suiker toe en klop samen op, tot de suiker en de eieren één geheel vormen.
- Doe de helft van de bloem en het zout bij de eieren en voeg 250 ml van de melk toe.
- Klop los.
- Voeg de rest van de bloem en nog 250 ml melk toe en klop nogmaals op.
- Doe de boter en de rest van de melk bij het beslag en klop een laatste maal op.
- Laat het beslag 1u rusten onder een properen handdoek.
- Vet de pannenkoekpan lichtjes in met wat olie.
- Bak de flensjes heel dun en laat ze ook kleuren aan de andere kant.
- Besmeer de flensjes met Nutella, zoals je ze kan eten in Parijs.
TIP:
Ik heb deze Parijse crêpes gebakken op een professioneel pannenkoekijzer van Krampouz. Temperatuur op 200°C en 45 sec per kant gebakken.
Deze crêpes zijn op hun best als ze net van het ijzer komen en nog mooi krokant zijn.
Reacties