Parijse crêpes

Foto Cathy Van de Moortele
Als je naar Parijs gaat, moet je zeker crêpes eten. Ze worden verkocht aan talloze kraampjes en liefst nog met Nutella besmeerd of met suiker bestrooid. Hoe eet jij jouw crêpes het liefst?

Wat hebben we nodig:

  • 3 eieren
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 500 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 1l volle melk
  • 50 gr boter, gesmolten en afgekoeld
Hoe gaan we te werk:

  • Klop de eieren los in de kom van de Kenwood, met de draadklopper.
  • Voeg de suiker toe en klop samen op, tot de suiker en de eieren één geheel vormen.
  • Doe de helft van de bloem en het zout bij de eieren en voeg 250 ml van de melk toe.
  • Klop los. 
  • Voeg de rest van de bloem en nog 250 ml melk toe en klop nogmaals op.
  • Doe de boter en de rest van de melk bij het beslag en klop een laatste maal op.
  • Laat het beslag 1u rusten onder een properen handdoek.
  • Vet de pannenkoekpan lichtjes in met wat olie.
  • Bak de flensjes heel dun en laat ze ook kleuren aan de andere kant.
  • Besmeer de flensjes met Nutella, zoals je ze kan eten in Parijs. 

TIP:

Ik heb deze Parijse crêpes gebakken op een professioneel pannenkoekijzer van Krampouz. Temperatuur op 200°C en 45 sec per kant gebakken.
Deze crêpes zijn op hun best als ze net van het ijzer komen en nog mooi krokant zijn.



Reacties