Kip curry met abrikoos
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 rode paprika's, ontpit en in fijne reepjes gesneden
- 4 kipfilets
- 1 eetlepel kerriepoeder
- peper van de molen
- zout
- 250 ml kokosroom
- 50 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 200 gr gedroogde abrikozen
- 30 gr maïzena express bindmiddel voor witte saus
Hoe gaan we te werk:
- Meng de uisnippers met de paprikareepjes en leg ze in de slowcooker.
- Kruid de kipfilets met kerrie, peper en zout en leg ze op de groentjes.
- Meng de kokosroom met de bouillon en het kerriepoeder en warm het even op in een steelpan.
- Giet deze saus over de kip en zet het deksel op de slowcooker.
- Laat de kip 3u garen op LOW en voeg dan de gedroogde abrikozen toe.
- Laat de kip nog een half uurtje verder garen of tot ze mooi zacht is.
- Haal de kip, groentjes en abrikozen uit de slowcooker.
- Breng de saus over in het steelpannetje en breng ze aan de kook.
- Strooi de maïzena rechtstreeks in de kokende vloeistof en klop goed met een garde.
- Giet de gebonden saus over de kip en serveer met rijst en vers gebakken naan brood.
TIP:
Heb je geen slowcooker? Zet het gerecht dan in een stoofpot met deksel, in een oven van 150°C.
Reacties