Kip curry met abrikoos

Foto Cathy Van de Moortele
Wie houdt er nu niet van kip curry? Vroeger aten wij dit altijd met ananas maar ik heb deze keer rode paprika en gedroogde abrikoos gebruikt. Superlekker! Uiteraard eet je deze kip curry met rijst of met vers gebakken naan brood. Genieten maar!

Wat hebben we nodig:

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 rode paprika's, ontpit en in fijne reepjes gesneden
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • 250 ml kokosroom
  • 50 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 30 gr maïzena express bindmiddel voor witte saus

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de uisnippers met de paprikareepjes en leg ze in de slowcooker.
  • Kruid de kipfilets met kerrie, peper en zout en leg ze op de groentjes.
  • Meng de kokosroom met de bouillon en het kerriepoeder en warm het even op in een steelpan.
  • Giet deze saus over de kip en zet het deksel op de slowcooker.
  • Laat de kip 3u garen op LOW en voeg dan de gedroogde abrikozen toe.
  • Laat de kip nog een half uurtje verder garen of tot ze mooi zacht is.
  • Haal de kip, groentjes en abrikozen uit de slowcooker.
  • Breng de saus over in het steelpannetje en breng ze aan de kook.
  • Strooi de maïzena rechtstreeks in de kokende vloeistof en klop goed met een garde.
  • Giet de gebonden saus over de kip en serveer met rijst en vers gebakken naan brood.

TIP:

Heb je geen slowcooker? Zet het gerecht dan in een stoofpot met deksel, in een oven van 150°C.

Reacties

Unknown zei…
Moet het gerecht dan ook 3 uur in de oven?
Hey! Bedankt voor de vraag. Ik zou beginnen met 3u en kijken hoe de kip dan is. Succes!