Linguine met geroosterde broccoli en crumble van pecannootjes

Foto Cathy Van de Moortele

Een licht pastagerecht, met geroosterde broccoli voor extra smaak. De crunch van getoast broodkruim en pecannootjes geeft het gerecht net dat extraatje. Vergeet niet om de look mee te roosteren nu de oven toch aanligt, je zal het je niet beklagen.

Wat hebben we nodig:

  • 1 bol look
  • olijfolie
  • 1 broccoli, schoongemaakt en in roosjes verdeeld (hou de geschilde steel ook bij)
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele chilivlokjes
  • zout
  • 2 eetlepels zelfgemaakt broodkruim
  • 2 eetlepels pecannoten
  • 200 gr linguine

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Snij de bovenkant van de look weg, zodat de tenen zichtbaar zijn. 
  • Besprenkel de look met een flinke scheut olijfolie en wikkel de look in aluminiumfolie of gebruik een keramische lookbakker.
  • Leg de roosjes broccoli (snij ze eventueel in 4 als het grote zijn) op de bakplaat, besprenkel ze met olie en kruid met chilivlokjes en zout. Hussel door elkaar, zodat de broccoli overal wat olie krijgt.
  • Schuif de bakplaat in de oven en laat alles 30-40 min roosteren.
  • Ondertussen verwarm je een klein scheutje olijfolie in een pan.
  • Cutter het broodkruim met de pecannoten grof. Er mogen gerust nog wat stukjes in zitten.
  • Rooster dit broodkruim in de olijfolie tot het geurig en mooi bruin wordt.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de linguine gaar in ruim, gezouten water.
  • Zet een diepe hapjespan op het vuur en laat er wat olijfolie in warm worden.
  • Fruit de uisnippers aan en voeg enkele tenen geroosterde look toe (plet ze fijn). 
  • Snij de broccolistengel in kleine blokjes en gaar ze kort mee.
  • Voeg de geroosterde broccoli toe en schep de al dente pasta onder de broccoli.
  • Dien meteen op en werk af met het getoaste broodkruim en wat extra olijfolie.

TIP:

Ik heb de linguine zelf gemaakt, van semola en water. Dat maakt dat dit gerecht volledig vegan is.



Reacties