Lauwe aardappel- en koolrabisalade

Foto Cathy Van de Moortele

Wat doe je in godsnaam met koolrabi? Geraspt in een salade is hij lekker zoet en gebakken in de oven komt hij zeker ook tot zijn recht. Ik besloot om hem te mengen met gestoomde aardappeltjes voor een lauwwarme aardappelsalade.

Wat hebben we nodig:

  • 1 koolrabi, geschild en in gelijke blokjes gesneden
  • 4 vastkokende aardappelen, geschild en in gelijke blokjes gesneden
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 100 gr spek, in fijne reepjes gesneden
  • 100 gr langwerpige tomaatjes, in plakjes gesneden
  • handvol verse kervel, gesnipperd
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Kook de blokjes koolrabi en de aardappelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Kook ze apart, zodat je zeker bent dat ze gelijktijdig gaar zijn wanneer je ze afgiet.
  • Meng de mayonaise met de zure room in een grote kom.
  • Roer het sjalotje door de mayonaise.
  • Bak het spek krokant in een droog pannetje op een medium vuur. Zet het vuur niet te hoog. Laat het vet uitbakken. Laat het gebakken spek uitlekken op keukenrol en meng ze dan door de dressing.
  • Voeg ook de tomaatjes en de kervel toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de gare koolrabi en aardappel door de dressing.

TIP:

Je kan de salade uiteraard ook gekoeld eten, maar ik vind een lauwwarme aardappelsalade echt lekker.
Vervang het spek eens door blokjes gerookte forel of gerookte paling.

Reacties