Eton Mess

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog wat meringues over van vorige week en toen ik een bakje verse aardbeien cadeau kreeg, was de keuze snel gemaakt: Eton Mess. Een heerlijk fris dessertje, met net genoeg suiker om het deftig te houden.

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel aardbeilikeur
  • 500 ml slagroom
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 2 grote meringues

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de aardbeistukjes met het likeur en laat ze 30 min staan.
  • Klop de slagroom mooi lobbig met de bloemsuiker. Klop niet te lang door, je wilt slagroom met de dikte van Griekse yoghurt.
  • Verkruimel de meringues.
  • Schep aardbeitjes in 4 mooie glazen.
  • Schep een grote lepel slagroom op de aardbeien en strooi er wat verkruimelde meringue op.
  • Herhaal deze stap nog eens.
  • Serveer meteen.

TIP:

Als je geen alcohol wilt gebruiken, strooi dan gewoon wat suiker over de aardbeitjes en laat ze 30 min staan. Ze zullen wat vocht afgeven en dat mag je samen met de aardbeien in de glazen scheppen.
Vervang de slagroom door Griekse yoghurt met 10% vetgehalte. Je hoeft deze niet op te kloppen.

Reacties