Kippenhaasjes met salie en grove mosterdsaus
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 6 kippenhaasjes
- peper van de molen
- zout
- klontje boter
- olijfolie
- 8 salieblaadjes, gesnipperd
- 50 ml witte wijn
- 150 ml kippenbouillon, heet
- 1 eetlepel grove graantjesmosterd
- 1 eetlepel zure room
Hoe gaan we te werk:
- Kruid de kip aan beide kanten met peper en zout.
- Laat wat boter en olie goed warmen worden in een pan waar de kippenhaasjes net in passen.
- Wanneer de boter uitgebruist is, voeg je de salie toe. Roer even om.
- Leg de kip in de pan, mooi naast elkaar en laat ze mooi bruin bakken aan één kant.
- Draai de haasjes om en laat ze ook aan de andere kant mooi bruin bakken.
- Haal de kip uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met de witte wijn en schraap bakrestjes los.
- Laat de wijn praktisch uitkoken.
- Voeg de hete bouillon toe en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de graantjesmosterd toe.
- Leg de kip weer in de pan, voeg de zure room toe en warm nog even goed door.
TIP:
Je kan natuurlijk ook kipfilets gebruiken als je geen kippenhaasjes hebt.
Reacties