Kippenhaasjes met salie en grove mosterdsaus

Foto Cathy Van de Moortele
Je kent ze wel, die kleine malse stukjes die vastzitten aan de kipfilets. Je kan ze er zelf afsnijden of je koopt meteen een bakje met enkel kippenhaasjes. Dat is wat ik ook gedaan heb. 

Wat hebben we nodig:

  • 6 kippenhaasjes
  • peper van de molen
  • zout
  • klontje boter
  • olijfolie
  • 8 salieblaadjes, gesnipperd
  • 50 ml witte wijn
  • 150 ml kippenbouillon, heet
  • 1 eetlepel grove graantjesmosterd
  • 1 eetlepel zure room

Hoe gaan we te werk:

  • Kruid de kip aan beide kanten met peper en zout.
  • Laat wat boter en olie goed warmen worden in een pan waar de kippenhaasjes net in passen.
  • Wanneer de boter uitgebruist is, voeg je de salie toe. Roer even om.
  • Leg de kip in de pan, mooi naast elkaar en laat ze mooi bruin bakken aan één kant.
  • Draai de haasjes om en laat ze ook aan de andere kant mooi bruin bakken.
  • Haal de kip uit de pan en hou warm. 
  • Blus de pan met de witte wijn en schraap bakrestjes los.
  • Laat de wijn praktisch uitkoken.
  • Voeg de hete bouillon toe en laat voor de helft inkoken.
  • Voeg de graantjesmosterd toe.
  • Leg de kip weer in de pan, voeg de zure room toe en warm nog even goed door.

TIP:

Je kan natuurlijk ook kipfilets gebruiken als je geen kippenhaasjes hebt.

Reacties