Geroosterde butternut en knolselder

Foto Cathy Van de Moortele
Butternut blijft heerlijk! Geroosterd in de oven met knolselder en ui, krijg je nog meer smaak op je bord en wie wil dat nu niet? Maak gebruik van die verse salie in de tuin.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr butternut, geschild en van de pitten ontdaan, in blokjes gesneden
  • 300 gr knolselder, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 uien, geschild en grof gesneden
  • 1 dikke teen look, geplet 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • 5 blaadjes salie, gesnipperd
  • pepita's (geroosterde pompoenpitten)
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat met aluminiumfolie bekleed (voor een makkelijke opkuis), klaar.
  • Vet de folie lichtjes in met olijfolie.
  • Meng de butternut, knolselder, ui en look met de olijfolie en de kruiden.
  • Verdeel de groenten over de bakplaat en dek af met aluminiumfolie.
  • Rooster de groenten 30 - 40 min in de oven of tot ze zacht zijn.
  • Verwijder de folie en zet de groenten nog 5 min onder de grill om extra kleur te krijgen.
  • Strooi de pepita's over de groentjes en dien op.
TIP:

Je kan ook nog krieltjes mee garen bij de groenten.
Neem een tweede bakplaat als je oven niet heel groot is. Je wilt je bakplaat niet te vol leggen, om te vermijden dat de groenten niet mooi bakken.
Kruid je pompoenpitten eens met wat peper en zout voor je ze roostert, dat maakt ze extra boeiend.



Reacties