Pasta met basilicumpesto

Foto Cathy Van de Moortele

Haal 2 potjes verse basilicum in huis. Pluk de blaadjes eraf (zachte steeltjes incluis) en geniet van het heerlijke aroma, voor je er pesto van maakt. Pasta pesto is snel klaar en iedereen lust het. Dit is een vegan versie, met edelgistvlokken ipv Parmezaanse kaas. Lekker, licht en smaakvol.

Wat hebben we nodig:

  • blaadjes en zachte stengels van 2 potjes basilicum
  • 20 gr pijnboompitjes, lichtjes geroosterd
  • 2-3 tenen ovengeroosterde look
  • peper van de molen
  • snuifje fleur de sel
  • 20 - 30 gr edelgistvlokken
  • 45 gr olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 ml water (of meer indien nodig)

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de basilicum in een keukenrobot met de pijnboompitjes en de look. 
  • Cutter alles glad.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de edelgistvlokken toe en cutter nogmaals.
  • Voeg de olijfolie geleidelijk aan toe.
  • Verfris met het citroensap.
  • Voeg water toe naar behoefte.

TIP:

Kook je pasta beetgaar. Hou een beetje pastakookvocht apart. Roer de pesto door de pasta en voeg pastakookvocht toe om de saus wat vloeibaarder te krijgen.

Reacties