Cashew kip

Foto Cathy Van de Moortele
Regen, regen, regen.... dit weer vraagt om stoofpotjes. Tijd om de slowcooker weer op het aanrecht te zetten. Slowcooking is leuk en je hebt er geen omkijken naar. Voor de meeste recepten geldt: 3-4u op LOW of 6-8u op HIGH. Kan het nog makkelijker?
Ik heb ondertussen een tweede slowcooker, kleiner dan mijn eerste en met een warmhoudfunctie en een timer om in te stellen hoe lang je wilt dat de slowcooker je eten gaart. Het deksel zit vast met een scharnier, zodat je makkelijker de pot kan openen zonder het vocht kwijt te raken.

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr ontboute kippendijen, in kleine blokjes gesneden
  • 50 gr ongezouten cashews, geroosterd
  • 65 gr sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 2 koffielepels honing
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels water
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • zwarte sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:

  • Leg de kippenblokjes in de kom van de slowcooker en strooi er de cashews over.
  • Meng de sojasaus met de rijstazijn, zoete chilisaus, honing en geraspte gember. Giet deze saus over de kip.
  • Los de bloem op in het water en voeg het toe aan de slowcooker.
  • Meng alles mooi door elkaar.
  • Zet het deksel op de slowcooker en zet hem 3u op HIGH of 6u op LOW.
  • Serveer dit gerecht met Jasmin rijst of met naanbrood en werk af met pijpajuintjes en zwart sesamzaad.

TIP:

Een slowcooker is heel erg zuinig in gebruik. Je gebruikt heel weinig vocht in tegenstelling tot koken met een snelkookpan, waarbij het vocht weg kookt. Probeer het deksel van de slowcooker enkel te openen tijdens het garen, als je nog iets moet toevoegen (bv pasta tijdens de laatste 45 min van de gaartijd), zodat het vocht en de warmte niet ontsnapt.
Rooster de cashewnoten in een droog pannetje.
Gerechtje voor twee!

Reacties