Koningskrab Merus

Foto Cathy Van de Moortele

De rode koningskrab is afkomstig uit de Beringzee en kan een spanwijdte halen van 2 meter! Zeer delicaat van smaak en om je vingers bij af te likken. Je kan deze krabpoten stomen, maar ik heb ze in de oven klaargemaakt. Geserveerd met boter en pijpajuin, meer hoeft dat niet te zijn.
De dikste delen van de poten noemt men Merus. Heerlijk als voorgerecht en een echt feestmaal. Tip voor de feestdagen? 

Wat hebben we nodig:

  • 3 king krab Merus, ontdooid
  • ongezouten boter
  • gerookt paprikapoeder
  • pijpajuin, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snij de krabpoten open en snij een centimeter van de schaal weg over de hele lengte.
  • Snij de krabpoten desgewenst in twee, dat maakt het makkelijker om nadien het vlees er uit te halen.
  • Leg de krabpoten op de bakplaat en dek af met aluminiumfolie en laat ze 20 min bakken.
  • Verwijder de folie en bedek het krabvlees met boter.
  • Bestuif met gerookt paprikapoeder en zet nog 5 min terug in de oven.
  • Werk af met pijpajuin.

TIP:

Voeg geen zout toe aan de krab.
Kingcrab kan je verkrijgen bij ISPC, betere diepvrieswinkels of bij je vishandel.



Reacties