Ovenschotel

Foto Cathy Van de Moortele
Het is druilerig en nat en ik heb zin in ovenschotels. De zomer is voorbij, de nazomer laat op zich wachten. Leg je oven maar al aan.

Wat hebben we nodig:

  • 800 gr kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 150 ml melk, warm
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • peper van de molen
  • zout
  • verse nootmuskaat
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 300 gr diepvrieserwten
  • 60 gr zelfgemaakt paneermeel
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Stoom de aardappelen zeer gaar (ik reken hier 30 min voor).
  • Stamp de aardappelen fijn of haal ze door een pureeknijper.
  • Voeg de warme melk en de boter toe en stamp nogmaals.
  • Kruid met peper en zout, verse nootmuskaat.
  • Terwijl de aardappelen aan het stomen zijn, laat je wat olie warm worden in een pan.
  • Fruit de helft van de ui glazig en voeg het gehakt toe.
  • Bak het gehakt rul.
  • Kruid met peper en zout.
  • In een ander pannetje, fruit je de rest van de ui glazig in wat olie.
  • Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat ze garen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Doe het gehakt in een ovenschaal en bedek met de erwtjes.
  • Schep de aardappelpuree op de erwtjes.
  • Meng het paneermeel met de olie en strooi dit over de ovenschotel.
  • Zet het geheel nog even onder de grill, zodat het paneermeel mooi kleurt en krokant wordt.

TIP:

Je kan deze ovenschotel op voorhand maken. Verwarm hem 45 min op 180°C en plaats hem nog even onder de grill als het korstje nog niet mooi gekleurd is.

Reacties