Ovenschotel
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 800 gr kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 150 ml melk, warm
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- peper van de molen
- zout
- verse nootmuskaat
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 500 gr gemengd gehakt
- 300 gr diepvrieserwten
- 60 gr zelfgemaakt paneermeel
- 1 eetlepel olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Stoom de aardappelen zeer gaar (ik reken hier 30 min voor).
- Stamp de aardappelen fijn of haal ze door een pureeknijper.
- Voeg de warme melk en de boter toe en stamp nogmaals.
- Kruid met peper en zout, verse nootmuskaat.
- Terwijl de aardappelen aan het stomen zijn, laat je wat olie warm worden in een pan.
- Fruit de helft van de ui glazig en voeg het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul.
- Kruid met peper en zout.
- In een ander pannetje, fruit je de rest van de ui glazig in wat olie.
- Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat ze garen.
- Kruid met peper en zout.
- Doe het gehakt in een ovenschaal en bedek met de erwtjes.
- Schep de aardappelpuree op de erwtjes.
- Meng het paneermeel met de olie en strooi dit over de ovenschotel.
- Zet het geheel nog even onder de grill, zodat het paneermeel mooi kleurt en krokant wordt.
TIP:
Je kan deze ovenschotel op voorhand maken. Verwarm hem 45 min op 180°C en plaats hem nog even onder de grill als het korstje nog niet mooi gekleurd is.
Reacties