Kaneelkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Superleuk om te maken en een smakelijk tussendoortje: kaneelkoekjes!

Wat hebben we nodig:
  • 280 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 30 gr donkerbruine suiker
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels honing, vloeibaar
  • 2 eetlepels melk
  • kaneelsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Zet een bakplaat klaar met bakpapier of een silicone vel.
  • Meng alle ingrediënten samen, behalve de kaneelsuiker.
  • Rol het deeg zodanig uit, dat het past op je bakplaat.
  • Bestrooi het deeg met kaneelsuiker en ga er nog eens over met je deegrol, zodat de kaneelsuiker zachtjes in het deeg gedrukt wordt.
  • Met een pizzasnijder verdeel je het deeg in vierkantjes, zonder het helemaal door te snijden.
  • Prik elk vierkantje in met een vork.
  • Bak de koekjes 8 - 14 min, afhankelijk van de dikte van de crackers.
  • Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en snij ze dan verder in vierkantjes.
TIP:

Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos. Blikken dozen zijn hier heel erg voor geschikt, zodat ze mooi krokant blijven.
Je kan de kaneelsuiker ook vervangen door kruiden zoals oregano of pizzakruiden bijvoorbeeld, voor hartige koekjes.
Om de koekjes te snijden, gebruik ik een rechte, metalen deegschraper. 

Reacties