Canadese koekjes

Esdoornsiroop staat hier standaard in de kast.
Het is een zeer smaakvolle siroop en ze wordt hier geschonken over Amerikaanse pannenkoekjes. In dit koekjesrecept komt de siroop goed tot zijn recht 
en ze geven de koekjes hun typische smaak.  
Foto Cathy Van de Moortele

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr donkerbruine suiker
  • 1 ei
  • 150 gr esdoornsiroop
  • 200 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 10 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • merg van 1/2 vanillestok
  • 100 gr pecannoten, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Vet enkele bakplaten lichtjes in.
  • Mix de boter romig met de donkerbruine suiker.
  • Klop het ei en de esdoornsiroop door het beslag.
  • Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het zout en het vanillemerg.
  • Spatel de droge ingrediënten door de natte en meng kort.
  • Spatel de noten door het beslag.
  • Verdeel de koekjes over de bakplaat (1 eetlepel beslag per koekje) en bak ze 10 - 12 min.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op taartroosters.
TIP:

Knapperige koekjes bewaar je best in blikken dozen, zodat ze knapperig blijven. Zachte koekjes bewaar je dan weer beter in een hermetisch afgesloten doos, zoals een Tupperware doos. Leg knapperige koekjes nooit in dezelfde doos als zachte koekjes.
Voor koekjes van een zacht beslag, gebruik ik graag een koekjesschep (kleine roomijsschep) om zo gelijke koekjes te bekomen.
Pas op: deze koekjes lopen heel erg uit. Wil je dat liever niet? Zet het beslag dan 30 min in de koelkast en werk met koude bakplaten.
Uit dit recept haalde ik 33 koekjes.

Reacties