Linguine met 3 kazen

Foto Cathy Van de Moortele

Dit is geen dieetrecept. Soms heb je van die dagen dat je troostvoer nodig hebt. Drie soorten kaas, boter, pasta... wat kan je nog meer wensen. Eenvoudig om te maken, zalig om te eten. Troost gegarandeerd.

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 2 eieren en 200 gr semola de Cecco
  • 60 gr boter
  • 2 tenen look, gepeld en geperst.
  • 45 gr vloeiende bloem
  • 500 ml volle melk
  • peper van de molen
  • zout
  • 50 gr gruyère, vers geraspt
  • 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 100 gr cheddar, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg en laat het 30 min afgedekt rusten.
  • Verwerk de pasta tot linguine en laat hem 15 min drogen.
  • Zet een grote pot water met zout op het fornuis en warm dat op terwijl je de saus begint te maken.
  • Laat de boter smelten in een kookpot en fruit er de look in aan, zonder dat hij kleurt.
  • Roer de bloem onder de boter, tot je een roux bekomt. Gaar even door, zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  • Giet de melk in deeltjes bij de roux en klop telkens goed dat je een mooi gebonden saus hebt.
  • Kruid met peper en zout. Gebruik hier nog niet teveel zout, want de Parmezaanse kaas is ook al gezouten.
  • Meng de kazen en voeg ze geleidelijk aan toe aan de saus. Meng telkens goed, zodat de kaas de kans krijgt om weg te smelten in de bechamel.
  • Kook ondertussen de linguine beetgaar en breng hem met een tang over in de saus. Aanhangend pastakookwater is welkom om de saus wat af te lengen.
  • Verdeel de pasta over diepe kommen.
  • Werk af met een extra draai van de pepermolen.
TIP:

Als je niet graag zelf verse pasta maakt of je vindt er de tijd niet voor, dan kan je altijd verse pasta kopen in de versafdeling van de supermarkt. Ze bewaren redelijk lang in het koelvak van je koelkast of je vriest ze in.

Reacties