Mosselen met venkel en dragon

Foto Cathy Van de Moortele
Je houdt ervan of niet: venkel. De anijssmaak is subtiel en verfijnd en ik vind het eigenlijk wel lekker. De dragon zorgt voor nog extra smaak bij het zachte mosselvlees.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kleine venkels, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
  • 2 rode uien, gepeld en grof gesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • snuif zout
  • 3 kg mosselen, schoongemaakt en gespoeld in koud water
  • 1 flesje blond bier
  • 60 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • verse dragon, gesnipperd
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de venkel aan met de ui tot ze wat zachter worden.
  • Voeg de look toe, samen met de venkelzaadjes en kruid met zout.
  • Leg de mosselen in de pan en schep goed om.
  • Giet het bier bij de mosselen en zet het deksel op de pan.
  • Draai het vuur goed hoog.
  • Laat de mosselen helemaal open gaan. Gooi mosselen die nog gesloten zijn, onverbiddelijk weg.
  • Meng de boter met de verse dragon en kruid met peper en zout.
  • Verdeel de dragonboter over de mosselen en schud nog even op.
TIP:

Serveer de mosselen met krokant brood en gebruik het brood om het mosselvocht op te deppen.

Reacties