Mosselen met venkel en dragon
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Je houdt ervan of niet: venkel. De anijssmaak is subtiel en verfijnd en ik vind het eigenlijk wel lekker. De dragon zorgt voor nog extra smaak bij het zachte mosselvlees.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kleine venkels, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
- 2 rode uien, gepeld en grof gesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 eetlepel venkelzaadjes
- snuif zout
- 3 kg mosselen, schoongemaakt en gespoeld in koud water
- 1 flesje blond bier
- 60 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- verse dragon, gesnipperd
- peper van de molen
- Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de venkel aan met de ui tot ze wat zachter worden.
- Voeg de look toe, samen met de venkelzaadjes en kruid met zout.
- Leg de mosselen in de pan en schep goed om.
- Giet het bier bij de mosselen en zet het deksel op de pan.
- Draai het vuur goed hoog.
- Laat de mosselen helemaal open gaan. Gooi mosselen die nog gesloten zijn, onverbiddelijk weg.
- Meng de boter met de verse dragon en kruid met peper en zout.
- Verdeel de dragonboter over de mosselen en schud nog even op.
Serveer de mosselen met krokant brood en gebruik het brood om het mosselvocht op te deppen.
Reacties