Croque Monsieur

Foto Cathy Van de Moortele

Eigenlijk hoef je hier geen recept voor te hebben, maar toch wil ik graag de oeroude croque monsieur een plaatsje geven op mijn blog. Gewoon lekker van bij ons, makkelijk om te maken, snel klaar en ideaal voor het verwerken van die laatste sneden brood, ham en kaas. Geef er extra groentjes bij en je hebt weer een fijne maaltijd op tafel gezet.

Wat hebben we nodig:

  • brood, wit draagt de voorkeur
  • mayonaise of boter
  • gekookte ham, vetrandjes verwijderd
  • plakken gruyère kaas, korstjes verwijderd
  • gemengde sla, gewassen en gedroogd
  • hardgekookte eitjes, gepeld en in plakjes gesneden
  • enkele radijsjes, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • zoetzure augurken, in plakken gesneden
  • zilveruitjes

Hoe gaan we te werk:

  • Besmeer de sneden boterham met mayonaise of boter.
  • Leg op de helft van de sneden brood een plak ham (laat de helft overhangen) en daarop een plak kaas.
  • Vouw de overhangende ham over de kaas. Dek af met een tweede snede brood.
  • Ga zo door tot je zoveel croques hebt die je op kan.
  • Toast de croques in je grill tot ze een mooi grillpatroon hebben en de kaas gesmolten is.
  • Beleg een grote plank met sla, hardgekookte eitjes, radijs en augurken.
  • Doe de uitjes in een klein kommetje en zet ze op de plank.
  • Schik de croques meteen na het bakken op de plank en serveer.

TIP:

Vergeet niet om ketchup en mayonaise op tafel te zetten, dat hoort er gewoon bij.

Reacties