Bewaarwafels

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kan je niet garanderen dat je ze heel lang zal kunnen bewaren, omdat ze gewoon te lekker zijn om ze te lang te laten liggen. Ze zijn heerlijk krokant als ze net uit het wafelijzer komen. Na het afkoelen worden ze zacht en dan kan je ze in een Tupperware doos bewaren als tussendoortje voor de komende week.

Wat hebben we nodig:

  • 75 gr ei
  • 250 gr patisseriebloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 25 gr vanillesuiker
  • 75 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 1/2 koffielepeltje natriumbicarbonaat

Hoe gaan we te werk:

  • Voorzie je wafelijzer van de 4x7 mal en vet die lichtjes in. Zet een rooster klaar en een wafelvork. 
  • Verwarm het wafelijzer voor. Mijn FriFri wafelijzer wordt gebruikt op stand 6 (van 7 standen).
  • Klop de eieren los in de kom van de Kenwood. 
  • Zeef de bloem boven de eieren en klop alles door elkaar met de draadklopper, op lage snelheid.
  • Giet de melk er in 3x bij en klop telkens goed op, zodat er geen klontertjes in zitten.
  • Voeg de vanillesuiker toe en klop verder op.
  • Giet de gesmolten boter bij het beslag, samen met het natriumbicarbonaat. 
  • Klop een laatste maal op.
  • Van zodra de thermostaat uit is, is het wafelijzer warm genoeg.
  • Giet beslag in het wafelijzer, tot alle vierkantjes bedekt zijn.
  • Sluit het wafelijzer en draai het meteen om.
  • Wacht een minuutje en draai het wafelijzer weer om.
  • Als het goed is, zie je dat het wafelijzer een beetje opengaat. Dat is perfect, want zo kan de stoom weg en bakken je wafels mooi krokant.
  • Haal de gebakken wafels uit het ijzer met de wafelvork en leg ze op het rooster.
TIP:

Dit recept is goed voor zo'n 12 wafels.
Wees voorzichtig met de wafelvork, zodat je de tefal bekleding van je mal niet beschadigt.
De inhoud van een gemiddeld ei weegt 50 gr. 
Het natriumbicarbonaat zorgt voor extra luchtigheid.
Als je de wafels meteen wilt eten, dan zijn ze mooi knapperig. Na afkoelen worden ze zacht en dan kan je ze nog meerdere dagen in een gesloten doos bewaren.
Warm de koude wafels even op in een toaster als je ze weer krokant wilt.


Reacties