Verse pasta met coquilles en kabeljauw

Foto Cathy Van de Moortele
Een kleurrijk en smakelijk visgerecht: linguine met coquilles en kabeljauw. Ik vind het handig om stukjes kabeljauw in de diepvriezer te hebben, zodat ik die snel kan ontdooien en gebruiken in wokgerechten, pasta of zelfs om vissalade mee te maken. De stukjes zijn apart ingevroren, dus makkelijk om uit te halen wat je nodig hebt. Op zondagmorgen gaat mijn man altijd tennissen en dan vind ik het leuk om wat me-time te hebben in de keuken. Op het gemak verse pasta maken, bedenken wat we erbij gaan eten en ondertussen genietend van een glaasje witte wijn. Zalig toch?

Wat hebben we nodig:

  • vers pastadeeg op basis van 2 eieren en 200 gr semola de Cecco
  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 stengels groene selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 preistelen, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 50 ml Noilly Prat 
  • 250 ml culinaire room
  • 300 ml visfumet
  • 200 gr coquilles, ontdooid
  • 200 gr kabeljauwstukjes, ontdooid
  • 2 pruimtomaten, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • peterselie, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg en laat het 30 min afgedekt rusten. Verwerk het pastadeeg tot lange linten en leg ze even te drogen op een pastadroogrek. 
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
  • Ondertussen laten we wat olijfolie warm worden in een grote hapjespan.
  • Fruit de ui glazig met de selder en de prei. Laat dat even goed verder fruiten zonder te kleuren, zodat de groentjes gaar worden.
  • Blus met de Noilly Prat en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de room toe en laat warm worden.
  • Warm de visfumet op tot net onder het kookpunt.
  • Pocheer de coquilles en kabeljauw 1 min en haal ze met een schuimspaan uit de visfumet.
  • Kook de pasta gaar.
  • Voeg de gepocheerde vis en de gare kabeljauw toe aan de saus.
  • Roer 3/4 van de tomaatjes en pijpajuin door het gerecht.
  • Werk af met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe kommen en werk af met extra blokjes tomaat, pijpajuin en peterselie.

TIP:

Als je niet zelf je pasta maakt, kan je ook verse pasta kopen in de supermarkt in de versafdeling. Of je neemt de pasta die je zelf gewend bent en doseert voor 2 personen.
Noilly Prat is een droge vermout. Vervang door evenveel witte wijn als je die niet in huis hebt.
Je kan ook wat tomatenpuree door de saus mengen voor een roze saus.
Zet al je ingrediƫnten klaar voor je begint met koken. Zo vergeet je niets en kan je alles makkelijk toevoegen op het juiste moment.
Voeg wat van de visfumet toe aan het pastagerecht als het te droog wordt.





Reacties