Gebakken havermout met fruit

Foto Cathy Van de Moortele
Ooooow wat is dit lekker zeg! Een ideaal zondagmorgen ontbijt vol crunch en goodies. Verwerk die laatste bananen voor het weekend op is en doe energie op voor een gezellige familiedag.

Wat hebben we nodig:
  • boter
  • 2 bananen, gepeld en in plakjes gesneden
  • 50 gr bosbessen, bevroren
  • 50 gr frambozen, bevroren
  • 200 gr havermout
  • 30 gr walnoten, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
  • 60 gr lichtbruine suiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 1/2 koffielepel kaneel
  • snuifje zout
  • 475 ml (haver)melk
  • 1 ei
  • 20 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 koffielepels vanille extract
  • 50 gr frambozen, bevroren
  • 50 gr bosbessen, bevroren
  • 30 gr walnoten, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Vet een vierkante ovenschaal in met boter.
  • Schik de bananenplakjes in één laag op de bodem van de schaal.
  • Strooi de bosbessen en frambozen over de banaan.
  • Meng de havermout met de noten, suiker, het bakpoeder, kaneel en zout.
  • Verdeel deze havermoutmengeling over het fruit.
  • Meng de melk met het ei, de boter en de vanille.
  • Giet de melk voorzichtig over de havermout en tik een paar keer met de schaal op het werkblad, zodat de melk zich goed kan verdelen.
  • Strooi de frambozen, bosbessen en noten over de havermout en zet de schaal 35 -  45 min in de oven.
  • Haal de gebakken havermout uit de oven wanneer hij goudbruin gebakken is.
TIP:

Serveer met Griekse yoghurt en vers fruitsap.

Reacties