Vanillewafeltjes
Een receptje van de Jerre: zachte wafeltjes met vanille.
Bewaar deze wafeltjes in een grote Tupperwaredoos en geniet er van met je ogen dicht!
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
- 250 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 150 gr fijne griessuiker
- 1/2 eetlepel vanillepuddingpoeder
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- snuifje zout
- het merg van 1/2 vanillestokje
- 3 eieren, losgeklopt
- 200 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
Hoe gaan we te werk:
- Doe de bloem in de kom van de Kenwood en voeg de suiker, het puddingpoeder, bakpoeder, zout en het vanillemerg toe.
- Meng met de K-klopper.
- Voeg de losgeklopte eieren toe en meng opnieuw.
- Giet de afgekoelde, gesmolten boter straalsgewijs toe en meng het beslag op trage snelheid.
- Breng alles over in een kom met deksel en zet het beslag gerust een nachtje in de koelkast, zodat het mooi kan opstijven.
- Haal het beslag uit de koelkast, weeg het af en verdeel het in 18 gelijke porties.
- Rol de porties beslag tot balletjes.
- Verwarm ondertussen het wafelijzer voor op stand 6 (mijn wafelijzer gaat tot stand 8).
- Leg telkens 2 balletjes in het ijzer en bak ze lichtbruin.
- Laat de wafeltjes afkoelen op een taartrooster.
TIP:
De wafeltjes zijn warm ook heel lekker.
Reacties