Vanillewafeltjes

Een receptje van de Jerre: zachte wafeltjes met vanille.
Bewaar deze wafeltjes in een grote Tupperwaredoos en geniet er van met je ogen dicht! 

Foto Cathy Van de Moortele
Wat hebben we nodig:

  • 250 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 1/2 eetlepel vanillepuddingpoeder
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • het merg van 1/2 vanillestokje
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 200 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de bloem in de kom van de Kenwood en voeg de suiker, het puddingpoeder, bakpoeder, zout en het vanillemerg toe.
  • Meng met de K-klopper.
  • Voeg de losgeklopte eieren toe en meng opnieuw.
  • Giet de afgekoelde, gesmolten boter straalsgewijs toe en meng het beslag op trage snelheid.
  • Breng alles over in een kom met deksel en zet het beslag gerust een nachtje in de koelkast, zodat het mooi kan opstijven. 
  • Haal het beslag uit de koelkast, weeg het af en verdeel het in 18 gelijke porties.
  • Rol de porties beslag tot balletjes.
  • Verwarm ondertussen het wafelijzer voor op stand 6 (mijn wafelijzer gaat tot stand 8).
  • Leg telkens 2 balletjes in het ijzer en bak ze lichtbruin.
  • Laat de wafeltjes afkoelen op een taartrooster.

TIP:

De wafeltjes zijn warm ook heel lekker.

Reacties