Soep van groene selder

 

Foto Cathy Van de Moortele
We zijn halverwege september en zonnige dagen wisselen af met koudere avonden. Dat zijn de momenten waarop een kop dampende soep extra lekker smaakt. De soupmaker mag weer op het aanrecht en de groenten worden aangevuld. Lekkere soep, boordevol vitamientjes, wat kan daar tegenop?
Ik serveer de soep graag met vers gebakken brood, waar je hompen afbreekt. Zalig..

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 1/2 groene selder, schoongemaakt en in maantjes gesneden
  • 1 liter verse kippenbouillon, heet
  • witte peper
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de olie gedurende 30 sec opwarmen in de soupmaker met gesloten deksel. 
  • Voeg de ui toe en sauteur die onder gesloten deksel gedurende 1.5 min.
  • Voeg de selder toe en sauteur die ook 1.5 min onder gesloten deksel.
  • Vul bij met verse, hete kippenbouillon tot aan 1600 ml.
  • Sluit het deksel en kies voor de smooth setting.
  • Kruid de soep wanneer ze gemixt is, met witte peper en zout.
  • Serveer de soep met hompen vers gebakken brood.

TIP:

Ik gebruik de Morphy Richards soupmaker, waarbij je de groentjes (of spek bijvoorbeeld) kan sauteren. Deze soupmaker heeft een inox kan, die je makkelijk losmaakt van de buitenste houder. Inox maakt het schoonmaken poepsimpel en er blijft niets aan de kan kleven. Jammer genoeg wordt Morphy Richards niet meer verkocht in Belgiƫ, maar als je een soupmaker aankoopt, zou ik toch aanraden een soupmaker te zoeken die ook kan sauteren en die zo'n inox kan heeft.

Reacties