Focaccia lunch

 

Foto Cathy Van de Moortele

Neem jij zelf je lunch mee naar het werk? Weet je niet altijd wat meegenomen en kies je telkens weer voor dezelfde saaie brooddoos? Maak dan eens focaccia in het weekend en snij hem in grote vierkanten die je dan in zakjes kan invriezen voor latere brooddozen tijdens de week. Beleg je focaccia met wat jij lekker vindt en je lunchtijd zal nog eens zo fijn zijn.
Je kan er zelf voor kiezen om bijvoorbeeld de helft van je focaccia te kruiden met basilicum/oregano/zeezout en de andere helft natuur te laten voor je zoet beleg.

Wat hebben we nodig:

  • mayonaise
  • mosterd
  • sla naar keuze
  • fijngesneden charcuterie
  • hardgekookte eitjes, in plakjes
  • plakjes tomaat
  • plakjes augurk
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de focaccia en laat hem afkoelen. Snij de randen weg, zodat je aan alle zijden open kruim hebt.
  • Besmeer je focaccia met mayonaise aan de ene kant en met mosterd aan de andere kant.
  • Beleg met sla naar keuze (rucola is altijd leuk op focaccia).
  • Vouw de plakjes charcuterie in twee en schrank ze op het brood, zodat je wat volume bekomt. 
  • Leg er hardgekookte eitjes, tomaat en augurk bovenop.
  • Dek af met een tweede plak focaccia, die je besmeerd hebt met mosterd.
  • Verpak je broodje in aluminiumfolie.
TIP:

Wat denk je van pindakaas, plakjes banaan en chocopasta als zoet beleg? Of kwark met schijfjes nectarine en preischeutjes?

Reacties