Risotto met champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Eenvoudig, goede producten, tijd. Meer heb je niet nodig om een lekkere risotto klaar te maken. Deze versie is ook geschikt voor vegetariƫrs. Geniet!

Wat hebben we nodig:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote sjalot, gepeld en gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 steel groene selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 300 gr risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 l groentebouillon, heet
  • 300 gr boschampignons, schoongemaakt en versneden
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper van de molen
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 busseltje waterkers, schoongemaakt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de sjalotsnippers aan tot ze glazig worden. Laat ze niet kleuren. 
  • Voeg de look en selder toe en laat alles mooi zacht woren.
  • Roer de rijst door de groentjes en zorg dat alle rijstkorrels met een laagje bedekt zijn.
  • Blus met de witte wijn. Schraap bakrestjes los met een houten lepel.
  • Voeg telkens 1 pollepel hete bouillon toe aan de rijst en roer om.
  • Voeg pas de volgende pollepel hete bouillon toe, wanneer de vorige is opgenomen.
  • Na de 4e pollepel bouillon, voeg je de gesneden champignons toe aan de risotto.
  • Ga verder met bouillon toevoegen tot alle bouillon opgebruikt is.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de rijst en schep om.
  • Kruid met peper van de molen en truffelolie.
  • Werk af met de waterkers.
TIP:

Bak enkele champignons mooi bruin en krokant in een pannetje met wat vetstof. Gebruik deze als garnituur op je risotto.

Reacties