Kippenbillen uit de slowcooker

Foto Cathy Van de Moortele
Heel lang geleden kocht ik een slowcooker, voor amper 20 euro, in uitverkoop. Het is een van de beste aankopen die ik ooit gedaan heb. Je krijgt veel terug voor weinig inzet. Koop gerust goedkopere stukken vlees en laat de slowcooker die helemaal zacht maken. Zalig!

Wat hebben we nodig:

  • 4 kippenbillen
  • peper van de molen
  • zout
  • olijfolie
  • 150 gr sojasaus
  • 150 gr ketchup
  • 100 gr honing
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • een stukje gember, geschild en geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 1 koffielepel sriracha (of meer als je het graag pittig hebt)

Hoe gaan we te werk:

  • Dep de billen droog.
  • Kruid ze aan beide zijden met peper en zout.
  • Laat wat olijfolie goed warm worden in een grote pan.
  • Bak de kippenbillen aan beide zijden mooi bruin. Zorg dat ze niet verbranden.
  • Leg de billen in de slowcooker en maak de saus: meng de sojasaus met de ketchup, honing, look, gember, limoensap en de sriracha.
  • Giet deze saus over de kip en wentel goed om, zodat ze aan alle zijden een laagje krijgt.
  • Zet het deksel op de slowcooker en laat de kip 4-6u garen op LOW. 
  • Na het garen kan je de saus nog even indikken op het vuur.

TIP:

Lekker met pastinaakpuree, gestoofde worteltjes, ..

Reacties