Mexicaanse bijgerechten

Foto Cathy Van de Moortele
Wij weten de Mexicaanse keuken wel te waarderen. Het zorgt voor gezelligheid en je voedt er een hele tafel mensen mee. Er mag al eens geknoeid worden en met de vingers gegeten worden. Zet de tafel maar vol met leuke, kleurrijke kommetjes en zet een aanstekelijk muziekje op. Senorita bijvoorbeeld!
Ik laat jullie even zien hoe jullie pico de gallo en ananas mango salsa maken. Deze bijgerechten mogen niet ontbreken op de tafel, naast de gekende zure room, guacamole en geraspte cheddar.

Wat hebben we nodig:
  • 25 datterino tomaatjes, gehalveerd en ontpit
  • 1/4 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 groene paprika, in fijne brunoise gesneden
  • sap van 1/3 limoen
  • snuifje zout
  • verse koriander, fijngesnipperd
  • 1/4 verse ananas, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1/4 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • stukje rode peper, ontpit en heel fijn gesnipperd
  • sap van 1/3 limoen 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • snuifje zout
  • verse koriander, fijngesnipperd 
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de tomaatjes in fijne brunoise. Laat ze even uitlekken in een vergietje.
  • Meng de tomaatjes met de rode ui, groene paprika.
  • Smaak af met limoensap, zout en koriander. 
  • Meng de ananas met de mango, rode ui en rode pepersnippers.
  • Smaak af met limoensap, zout en koriander.
TIP:

Zet de bijgerechten afgedekt weg in de koelkast. Laat ze weer even op kamertemperatuur komen voor je ze serveert. Giet eventueel vocht weg.
Kies voor verse ananas.
Datterino tomaatjes zijn langwerpige kerstomaatjes. Zorg ervoor dat je ze goed ontpit, zodat de pico de gallo niet te vochtig is.

Reacties