Granola in de pan

Foto Cathy Van de Moortele
Ik eet niet zo vaak ontbijt, maar als ik het wel doe, dan eet ik graag iets dat me echt smaakt. Zoals deze granola in de pan. Het duurt amper 10 min om hem te maken en je hebt meteen een hele voorraad waar je zeker meer dan een week kan van eten. Strooi hem over je yoghurt, doe er wat rood fruit bij en knabbel hem tussendoor als snack. Je kan variëren in de ingrediënten, naar eigen smaak en naar wat je in huis hebt.
Misschien vind je het wel leuk om zakjes te vullen met granola en als kerstcadeautje aan je tafelgenoten te geven?
Dit is mijn versie van deze week.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing van de imker
  • 30 gr pompoenpitten
  • 30 gr meloenpitten
  • 30 gr zonnebloempitten
  • 40 gr hazelnootstukjes
  • 10 gr wit sesamzaad
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing van de imker
  • 150 gr havermout
  • 1 koffielepel kokosbloesemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een grote hapjespan (met hoge, opstaande randen) op het vuur en laat de kokosolie warm worden, zodat ze helemaal smelt.
  • Roer de honing door de kokosolie en meng die goed.
  • Strooi alle pitten, de noten en het sesamzaad in de pan en roer goed om.
  • Blijf roeren tot je de pitjes hoort poffen en ze wat kleur beginnen te krijgen.
  • Van zodra het ruikt naar granola, voeg je de extra lepel kokosolie en honing toe.
  • Voeg de havermout toe en meng goed.
  • Laat nog even "bakken" maar zorg dat de granola niet verbrandt!
  • Stort de granola op een bakplaat die je ingevet hebt.
  • Strooi de kokosbloesemsuiker over de nog warme granola en laat helemaal afkoelen.
  • Bewaar in een gesloten steriliseerbokaal.
TIP:

Gebruik echte 100% honing van bij de imker en blijf weg van de synthetische varianten. Granola moet lekker en (h)eerlijk zijn.

Reacties