Amandelkroketjes

Foto Cathy Van de Moortele
Zo mooi om te zien en meteen ook heel feestelijk: amandelkroketjes. Zelf kroketten maken is niet zo moeilijk als je denkt. Het is ook leuk om te doen en je hebt meteen een goed resultaat. Stoom je aardappelen, zodat ze zo weinig mogelijk vocht opnemen. De eierdooiers zullen voor een vaste massa zorgen en kroketjes die niet opengaan in het vet.

Wat hebben we nodig:
  • 600 gr aardappelen, geschild en gewassen
  • 2 eierdooiers
  • 15 gr boter
  • peper van de molen
  • zout
  • bloem
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • amandelschilfers
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de aardappelen in gelijke stukken en stoom ze gaar.
  • Laat even uitdampen.
  • Duw de aardappelen door een pureeknijper of haal ze door de passevite voor het beste resultaat.
  • Meng de aardappelpuree met de eierdooiers en boter.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Laat de puree een beetje afkoelen, tot ze hanteerbaar is.
  • Met een klein ijsschepje, maak je gelijke balletjes.
  • Rol de balletjes eerst door bloem, daarna door eiwit en dan door amandelschilfers.
  • Laat de balletjes even opstijven of vries ze in.
  • Frituur de balletjes op 190°C in zuivere, nieuwe frituurolie, zodat ze mooi krokant worden.
  • Laat even uitdruppen op keukenpapier.
TIP:

Vries de balletjes op een plaatje in en bewaar ze daarna in een diepvrieszakje.

Reacties