Ovenschotel pasta en surimi krab

Foto Cathy Van de Moortele
Het zijn gure dagen, veel wind en regen. Dagen waarbij je liefst niet buiten hoeft te komen en gewoon gezellig in huis blijft. Ideale momenten om een ovenschotel te bereiden. Je kan er nog voor kiezen om de schotel op het laatste moment nog te bestrooien met panko en enkele klontjes boter, zodat hij nog een korstje kan krijgen onder de grill. Mmmmmm...

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr korte pasta (ik heb horentjes gekozen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 stengel groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 450 gr surimi krab, ontdooid en in stukken verdeeld
  • 125 gr zure room
  • 125 gr culinaire room
  • 125 gr volle melk
  • 120 gr cheddar, geraspt
  • peper van de molen
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje zout
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water. Giet af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen. 
  • Zet een grote pot op het vuur en laat de olie daarin warm worden.
  • Fruit de uisnippers glazig. Voeg de look toe.
  • Voeg de selderblokjes toe en laat ze even meegaren.
  • De champignons mogen er ook bij en laat die meegaren zodat ze hun vocht vrijgeven.
  • Roer de krab onder de groentjes en voeg ook de uitgelekte pasta toe.
  • Bevochtig het gerecht met de zure room, de room en de melk.
  • Roer de kaas door het gerecht en kruid af met peper, cayenne, zout en bieslook.
  • Zet de pot in de oven voor 20 min.
  • Laat even rusten en schuif aan tafel voor een heerlijke maaltijd!
TIP:

Neem een pot die ook in de oven mag.
Kook de pasta iets minder lang dan vermeld op het pakje, want de pasta moet nog 20 min in de oven en zal daar nog even verder garen.
Dit recept is goed voor 4 personen.
Wil je de ovenschotel pas later eten? Reken dan toch zo'n 45 min om hem op te warmen in de oven en voorzie wat extra melk.

Reacties