Spinazie quinoa burgers

Foto Cathy Van de Moortele
Experimenteren met wat je in je voorraadkast hebt zitten, is boeiend. Je komt op nieuwe recepten uit en je smaakpapillen worden gestimuleerd. Feta is nooit mijn favoriete kaas geweest, maar ze zeggen dat je bepaalde producten verschillende keren moet proeven eer je ze leert te appreciëren. Ik heb het er op gewaagd en nog maar eens feta in huis gehaald. Verwerkt in deze spinazie quinoa burgers kan ik het wel waarderen!

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr quinoa, goed gewassen en gekookt
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 100 jonge spinazie, schoongemaakt en gehakt
  • 160 gr havermout
  • 200 gr fetakaas, verkruimeld
  • peper 
  • enkele chilivlokjes
  • 2 eetlepels witte balsamico
  • 2 eetlepels esdoornsiroop
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 koffielepels mosterd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de quinoa met de eieren, spinazie, havermout en feta.
  • Kruid met peper en chilivlokjes (feta is al heel gezouten, dus voeg je geen extra zout meer toe).
  • Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast om wat op te stijven.
  • Vorm 10 kleine burgertjes van dit mengsel.
  • Bak de burgertjes goudbruin aan beide zijden.
  • Maak ondertussen de dressing: meng de balsamico met de esdoornsiroop, het sinaasappelsap en de mosterd.
  • Serveer ze met een gemengde salade, een zacht gekookt eitje, avocado en de balsamico dressing.
TIP:

Quinoa is een pseudograan. Glutenvrij, licht verteerbaar, rijk aan onverzadigde vetten/vezels/eiwitten/vitaminen/mineralen en het scoort ook nog laag op de glycaemische index. Quinoa komt in verschillende uitvoerigen (wit, rood, zwart,..) of gemengd met andere producten. Ik heb deze keer gekozen voor quinoa gemengd met rode en gele linzen.
Quinoa moet je goed wassen in een zeef, voor je die kookt. Er kan namelijk nog een stoflaagje op zitten. Daarna kook je de quinoa, tot je een klein staartje uit de bolletjes ziet komen (zo'n 15 min).

Reacties