BLT
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 dikke sneden Nia brood
- zelfgemaakte mayonaise
- 8 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd
- 4 dikke plakken tomaat, uitgelekt op keukenrol
- peper en zout
- Romeinse sla, gesnipperd
- Besmeer de 4 sneden brood met mayonaise.
- Leg het spek op dubbele vellen keukenrol en bak het krokant in de microgolf. Ik reken hier 3 min voor op volle kracht. Doe dit in 2x (4 sneetjes per keer). Haal het spek van het papier en laat het even drogen op een rooster.
- Beleg twee sneden brood met spek.
- Schik hierop de plakken tomaat. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de sla over de tomaat en dek af met de resterende sneden brood.
- Snij de broodjes middendoor en ga zo snel mogelijk aan tafel.
Kies voor lekkere, rijpe tomaten. Je hebt niet veel ingrediënten op je brood, zorg dus dat ze van goede kwaliteit zijn.
Reacties