Ontbijt met rijstvlokken

Foto Cathy Van de Moortele
Bij het uitruimen van mijn Mini Delhaize (= mijn voorraadkast), kwam ik een doos Rice Flakes tegen. Rijstvlokken dus. Geen idee waarom ik die ooit gekocht heb. Ik wou er vast iets mee maken, maar het moet in de vergetelheid geraakt zijn, want de doos was nog onaangeroerd.
Ik heb er een ontbijt mee gemaakt. Een beetje zoals de overnacht havermout, maar dan met rijst ipv havermout. Wat denk je? Iets voor jou?

Wat hebben we nodig:
  • 60 gr Rice Flakes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 koffielepel vanille extract
  • 100 gr bevroren bosbessen
  • 1 eetlepel gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 1 koffielepel cacao nibs
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de Rice Flakes in een bokaal en meng ze met de kokosmelk en de vanille.
  • Strooi de bessen erover en draai het deksel op je bokaal.
  • Zet dit ontbijt in de koelkast en laat het maar de hele nacht trekken.
  • Werk af met de pistachenoten en de cacao nibs en smullen maar!
TIP:

De kokosmelk vind je bij de sojamelk in de supermarkt. In tegenstelling tot de kokosmelk die je gebruikt in curry's en wokgerechten, is deze kokosmelk gewoon vloeibaar.
Bosbessen koop ik altijd in grote hoeveelheden (als de prijzen supergoed zijn bijvoorbeeld), net als frambozen. Ik vries ze in en gebruik ze in mijn ontbijt of in een fruitsalade als mijn fruitschaal wat opgefleurd mag worden.
Cacao nibs vind je bij de Superfoods. Ze zijn rauw en er is geen suiker aan toegevoegd. Ideaal voor wie van chocolade houdt maar het toch gezond wil houden. Cacao nibs zijn nogal bitter als je ze zo eet, maar door je ontbijt zijn ze verrassend lekker.

Reacties