Open lasagne

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had een paar vellen pasta over na het maken van mijn lekkere lasagne. Omdat ik er nog wat leuks mee wou maken, koos ik voor deze open lasagne.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 2 uien, in partjes gesneden
  • 4 rijpe tomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 1/4 eetlepel donkerbruine suiker
  • 4 - 8 vellen lasagne
  • peper en zout
  • oregano
  • Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • topping voor bagels
  • verse kruiden, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Verhit de olie in een pan en bak de uien tot ze mooi gecaramelliseerd zijn.
  • Doe de uien met de tomaten samen in een bakblikje en kruid ze met peper en zout.
  • Rooster de groentjes 12 min in de hete oven.
  • Meng de azijn met de suiker en giet deze dressing over de groentjes. Laat ze verder garen in de oven tot de tomaten zacht zijn.
  • Kook de lasagne gaar in ruim, gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
  • Verwarm je borden voor.
  • Haal de groenten uit de oven. Verwijder de velletjes van de tomaten. Prak de tomaten met de uien. Kruid af met extra peper en zout en oregano.
  • Gebruik een kookring om gelijke cirkels uit de lasagne vellen te steken.
  • Neem een bakblikje en vet het in met wat olie.
  • Zet de kookringen op het bakblikje.
  • Leg in elke kookcirkel een cirkel pasta.
  • Bedek met de groentjes.
  • Leg een tweede cirkel pasta op de groentjes.
  • Bestrooi tussentijds de groentjes met Parmezaanse kaas.
  • Ga zo verder tot je vormpje vol is.
  • Strooi geraspte Parmezaanse kaas als laatste laagje en kruid af met topping voor bagels.
  • Zet de open lasagne 20 min in de oven tot hij goed warm is. 
  • Werk af met verse kruiden en dien meteen op.
TIP:

Je kan de vellen ook gewoon laten zoals ze zijn en in een rechthoek werken, zonder vormpje.

Reacties