Open lasagne
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 2 uien, in partjes gesneden
- 4 rijpe tomaten, gehalveerd
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 1/4 eetlepel donkerbruine suiker
- 4 - 8 vellen lasagne
- peper en zout
- oregano
- Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- topping voor bagels
- verse kruiden, fijngesnipperd
- Verwarm de oven op 200°C.
- Verhit de olie in een pan en bak de uien tot ze mooi gecaramelliseerd zijn.
- Doe de uien met de tomaten samen in een bakblikje en kruid ze met peper en zout.
- Rooster de groentjes 12 min in de hete oven.
- Meng de azijn met de suiker en giet deze dressing over de groentjes. Laat ze verder garen in de oven tot de tomaten zacht zijn.
- Kook de lasagne gaar in ruim, gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
- Verwarm je borden voor.
- Haal de groenten uit de oven. Verwijder de velletjes van de tomaten. Prak de tomaten met de uien. Kruid af met extra peper en zout en oregano.
- Gebruik een kookring om gelijke cirkels uit de lasagne vellen te steken.
- Neem een bakblikje en vet het in met wat olie.
- Zet de kookringen op het bakblikje.
- Leg in elke kookcirkel een cirkel pasta.
- Bedek met de groentjes.
- Leg een tweede cirkel pasta op de groentjes.
- Bestrooi tussentijds de groentjes met Parmezaanse kaas.
- Ga zo verder tot je vormpje vol is.
- Strooi geraspte Parmezaanse kaas als laatste laagje en kruid af met topping voor bagels.
- Zet de open lasagne 20 min in de oven tot hij goed warm is.
- Werk af met verse kruiden en dien meteen op.
Je kan de vellen ook gewoon laten zoals ze zijn en in een rechthoek werken, zonder vormpje.
Reacties