Kip à la Liliane
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 4 kippenbillen
- peper en zout
- 2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 1 bakje champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
- 100 ml droge, witte wijn
- het sap van 1/2 citroen
- 8 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel thijm
- 1 kippenbouillonblokje
- vloeiende bloem
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat wat olie heet worden in een zware pan, type Le Creuset.
- Kruid de kippenbillen met peper en zout.
- Bak de kippenbillen bruin aan beide kanten en haal ze uit de pan.
- Voeg wat olie toe als de pan te droog wordt.
- Fruit de uien en de look in de olie, op een zacht vuurtje en laat ze karamelliseren.
- Doe de champignons erbij en laat ze even meebakken.
- Blus met de witte wijn en laat de wijn voor de helft inkoken.
- Voeg het citroensap toe.
- Voeg de jeneverbessen, laurier, thijm en het bouillonblokje toe.
- Leg de kippenbillen terug in de pan, op de uien en overgiet met heet water.
- Zorg dat de kippenbillen mooi onder staan.
- Zet het deksel op de pot en laat de kip in de oven garen tot ze mooi zacht is.
- Haal de kippenbillen uit de pan en zet de pan op het vuur.
- Strooi wat vloeiende bloem over de uien en laat de saus mooi indikken.
- Leg de kippenbillen terug in de saus en dien op.
Lekker met appelmoes en kroketjes of met tagliatelle.
Je kan ook wat zeste van citroen toevoegen.
Reacties