Salade krieltjes met geitenkaas

Foto Cathy Van de Moortele
Van zodra de zon zich laat zien, duik ik de keuken in om een lekkere maaltijdsalade te maken. Er zit altijd voldoende voorraad in mijn koelkasten en zo doe ik inspiratie op. Moest deze salade ergens op de menukaart staan, ik zou ze zeker kiezen. Geniet van al dat lekkers!

Wat hebben we nodig:
  • kropsla, gewassen
  • komkommer, in plakjes gesneden
  • 5 krieltjes, gekookt in de pel
  • olie
  • 5 kerstomaatjes, doorgesneden
  • pitjes van 1/4 granaatappel
  • 1 ei, zacht gekookt
  • 50 gr gedroogde ham, in reepjes gesneden
  • 1 stuk geitenkaas 50+, horizontaal doorgesneden
  • 1 eetlepel honing, vloeibaar
  • 1 eetlepel pistachenootjes, getoast
  • peper van de molen 
  • Camargue zout
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt
  • verse bieslook
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Verdeel de sla over je bord en schik de plakjes komkommer tussen de sla.
  • Snij de krieltjes horizontaal door en bak ze bruin aan één kant in een pannetje met wat hete olie.
  • Bestrooi de aardappeltjes met peper en zout.
  • Schik de aardappelpartjes en tomaatjes op de salade.
  • Strooi de granaatappelpitjes over de salade en versier met het zachtgekookte eitje.
  • Strooi de gedroogde hamreepjes over de salade.
  • Leg de geitenkaas op een bakplaatje en druppel er de honing over. Kruid met peper en zout.
  • Grill de geitenkaas tot hij mooi gekleurd is. Schep de geitenkaas op de salade.
  • Werk af met pistachenootjes, peper van de molen en Camargue zout.
  • Snipper de pijpajuintjes en bieslook over de salade.
TIP:

Ook lekker met spercieboontjes.

Reacties