Salade krieltjes met geitenkaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- kropsla, gewassen
- komkommer, in plakjes gesneden
- 5 krieltjes, gekookt in de pel
- olie
- 5 kerstomaatjes, doorgesneden
- pitjes van 1/4 granaatappel
- 1 ei, zacht gekookt
- 50 gr gedroogde ham, in reepjes gesneden
- 1 stuk geitenkaas 50+, horizontaal doorgesneden
- 1 eetlepel honing, vloeibaar
- 1 eetlepel pistachenootjes, getoast
- peper van de molen
- Camargue zout
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt
- verse bieslook
- Verwarm de ovengrill voor.
- Verdeel de sla over je bord en schik de plakjes komkommer tussen de sla.
- Snij de krieltjes horizontaal door en bak ze bruin aan één kant in een pannetje met wat hete olie.
- Bestrooi de aardappeltjes met peper en zout.
- Schik de aardappelpartjes en tomaatjes op de salade.
- Strooi de granaatappelpitjes over de salade en versier met het zachtgekookte eitje.
- Strooi de gedroogde hamreepjes over de salade.
- Leg de geitenkaas op een bakplaatje en druppel er de honing over. Kruid met peper en zout.
- Grill de geitenkaas tot hij mooi gekleurd is. Schep de geitenkaas op de salade.
- Werk af met pistachenootjes, peper van de molen en Camargue zout.
- Snipper de pijpajuintjes en bieslook over de salade.
Ook lekker met spercieboontjes.
Reacties