Pittige linzensoep
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze keer heb ik de tomatenblokjes vervangen door frita chakchouka, om extra pit te geven aan de soep. Ik heb ze alleen nog maar gevonden bij Carrefour en heb meteen een voorraadje ingeslaan, want een grote pan Chakchouka is natuurlijk ook niet mis.
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
- 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 eetlepel kerriepoeder
- peper en zout
- 1 blik frita chakchouka
- 150 gr koraallinzen (oranje linzen)
- 1 l water
- 100 ml verse (kippen)bouillon
- platte peterselie, naar smaak
- volle Griekse yoghurt
- vers knapperig brood
- Verhit wat olie in een grote pot op een medium vuur.
- Fruit de uisnippers glazig met de look.
- Voeg de wortelblokjes toe en laat ze even meefruiten.
- Strooi het kerriepoeder over de groentjes en kruid af met peper en zout. Laat de kruiden even meebakken, zodat ze zoveel mogelijk smaak kunnen afgeven.
- Overgiet met de frita chakchouka (of tomatenblokjes).
- Strooi de linzen over de chakchouka en overgiet met het water en de bouillon.
- Voeg een handvol gesnipperde peterselie toe en breng de soep aan de kook.
- Verminder de warmte en laat de soep 20 min garen.
- Blender de soep kort. Ze mag niet helemaal glad worden. Er moeten nog kleine stukjes zichtbaar zijn.
- Werk af met een lepel Griekse yoghurt per kom soep en extra gesnipperde peterselie.
- Vergeet het brood niet op tafel te zetten.
Maak voldoende van deze soep, zodat je altijd een werklunch achter de hand hebt.
Koraallinzen zijn afkomstig uit Turkije of Australië. Ze zijn oranjerood van kleur en smelten mooi weg in je gerecht.
Als je geen chakchouka in blik vindt, kan je ook kiezen voor een blik met tomaat/paprika of je kiest gewoon voor tomatenblokjes en je voegt er dan wat harissa of paprikapoeder aan toe.
Reacties