Puntpaprika met tabouleh

Foto Cathy Van de Moortele
Op deze manier wil ik wel vaker lunchen. Kleurrijk bordje boordevol lekkere producten. Licht, luchtig en vol vezeltjes en dingen die goed voor je zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 2 tomaten, in 8 gesneden en ontpit
  • 1 rode ui, gepeld en in ringen gesneden
  • olie
  • peper en zout
  • oregano
  • 100 gr couscous
  • 2 eetlepels canihua
  • 1 eetlepel LePuy linzen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • 1/4 komkommer, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 selderstengel, in fijne brunoise gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de tomatenpartjes met de uiringen op een bakplaatje.
  • Besprenkel met wat olie en kruid met peper en zout, oregano. Hussel alles door elkaar.
  • Zet de bakplaat 15 min in de oven.
  • Verwijder de velletjes van de tomaten.
  • Doe de couscous in een kommetje en overgiet met heet water. Zet een bord op het kommetje en laat de couscous 10 min staan, zodat hij het water kan opslorpen. De couscous is nu klaar. Maak de korreltjes los met een vork.
  • Kook de canihua gaar in water. De canihua is gaar wanneer je een wit "staartje" aan de korreltjes ziet.
  • Giet af in een fijn zeefje.
  • Kook de linzen in water tot ze gaar zijn. Giet af.
  • Meng de couscous met de canihua en de linzen. 
  • Schep de couscous door de tomaten en uien.
  • Overgiet met de dressing van olie en citroensap.
  • Verrijk de couscous met blokjes komkommer en selder en pijpajuintjes.
  • Zet de salade koel weg.
  • Snij een puntpaprika horizontaal middendoor en verwijder de pitjes en eventuele membranen.
  • Wrijf de paprika in met wat olie. 
  • Grill de paprika tot hij zwartgeblakerd is en verwijder dan het velletje.
  • Roer de salade nog eens door en kruid met extra peper en zout.
  • Schep de salade in de paprikahelften en dien op.
TIP:

Je kan ook quinoa gebruiken ipv canihua.

Reacties