Praliné
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 120 gr ongepelde amandelen
- 80 gr blanke hazelnoten
- 200 gr kristalsuiker (of bloemsuiker)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Toast de ongepelde amandelen met de gepelde hazelnoten op een bakplaatje in de oven.
- Zet een pan met zware bodem, type Le Creuset, op het vuur en laat daar 100 gr kristalsuiker (of bloemsuiker) in smelten. Zet het vuur niet te hoog, want de suiker verbrandt snel. Voeg de rest van de suiker toe zodra de suiker caramel geworden is. Roer niet in de pan, maar schud met de pan.
- Giet de getoaste noten bij de caramel en zet de pan van het vuur.
- Roer goed met een houten lepel, zodat alle noten een caramellaagje krijgen.
- Stort de praliné op een silicone matje en laat afkoelen.
- Breek de praliné in stukken.
- Laat de keukenrobot met mes op hoge snelheid draaien en voeg dan de gebroken praliné in delen toe. Hak de praliné fijn tot de dikte van brésilienne noten.
- Voor praliné pasta blijf je de praliné malen tot ze vanzelf romig wordt.
TIP:
Je kan ook parelsuiker gebruiken om de caramel te maken.
Breek de praliné in stukken en eet ze als traktatie ipv ze te malen.
Breek de praliné in stukken en eet ze als traktatie ipv ze te malen.
Reacties