Eenpansgerecht aardappel/boontjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr spekblokjes
- olie
- 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 rode ui, gepeld en gesnipperd
- 1/2 rode paprika, ontpit en in blokjes gesneden
- een handvol sperciebonen, schoongemaakt en in 3 gesneden
- 100 ml verse bouillon
- peper en zout
- Verhit een antikleefpan op medium warmte.
- Bak het spek krokant en schep het uit de pan met een schuimspaan.
- Vul het bakvet aan met wat olie.
- Bak de aardappelblokjes 5 min tot ze wat kleur krijgen.
- Voeg de ui, paprika en boontjes toe en meng door elkaar.
- Overgiet met de bouillon en zet het vuur wat heviger.
- Laat het vocht verdampen.
- Kruid met peper en zout.
- Roer de spekblokjes door het eenpansgerecht.
Bak per persoon één of twee spiegeleitje(s) in wat vetstof in een apart pannetje en serveer bij dit eenpansgerecht.
Geen verse bouillon? Je kan ook gewoon water gebruiken.
Reacties