Eenpansgerecht aardappel/boontjes

Foto Cathy Van de Moortele
Gebakken aardappelblokjes, spercieboontjes, spekjes, paprika, spiegelei. Hmhmhm... wat kan ik zeggen, buiten dat het lekker is?

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr spekblokjes
  • olie
  • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, gepeld en gesnipperd
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in blokjes gesneden
  • een handvol sperciebonen, schoongemaakt en in 3 gesneden
  • 100 ml verse bouillon
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een antikleefpan op medium warmte.
  • Bak het spek krokant en schep het uit de pan met een schuimspaan.
  • Vul het bakvet aan met wat olie.
  • Bak de aardappelblokjes 5 min tot ze wat kleur krijgen.
  • Voeg de ui, paprika en boontjes toe en meng door elkaar.
  • Overgiet met de bouillon en zet het vuur wat heviger.
  • Laat het vocht verdampen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Roer de spekblokjes door het eenpansgerecht.
TIP:

Bak per persoon één of twee spiegeleitje(s) in wat vetstof in een apart pannetje en serveer bij dit eenpansgerecht.
Geen verse bouillon? Je kan ook gewoon water gebruiken.

Reacties