Examen granola
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr havermout
- 150 gr ongepelde amandelen
- 50 gr pecannoten
- 50 gr gepelde hazelnoten
- 65 gr lijnzaad
- 65 gr pompoenpitten
- snuifje zout
- 1 koffielepel kaneel
- 3 eetlepels kokosolie
- 3 eetlepels esdoornsiroop
- 2 eetlepels chocolate chips
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Doe de havermout in een grote kom.
- Hak de amandelen, pecannoten en hazelnoten in de keukenrobot. Zorg dat je naast de gemalen noten ook nog wat grof gehakte noten overhoudt, voor extra beet.
- Meng de noten met de havermout, lijnzaad, pompoenpitten.
- Kruid met zout en kaneel.
- Smelt de kokosolie met de esdoornsiroop en meng met de granola.
- Spreid de granola uit over de 2 bakplaten.
- Bak de granola 20 min of tot hij lichtgekleurd is. Laat hem niet te donker worden. Granola wordt nog iets harder bij het afkoelen.
- Laat de bakplaten met granola afkoelen op roosters.
- Meng de chocolate chips door de granola eens hij helemaal afgekoeld is.
- Bewaar in luchtvrije potten.
Je kan ook honing gebruiken ipv esdoornsiroop.
Vervang de chocolate chips door cacao nibs.
Meng de chocolate chips door de nog warme granola als je graag hebt dat hij over de granola smelt en daarna uithardt.
Noten zijn voeding voor de hersenen. Gebruik de noten die jij lekker vindt.
Reacties