Tabbouleh uit Libanon

Foto Cathy Van de Moortele

Het is iets totaal anders dan de Marokkaanse tabouleh, die eerder een couscous salade is. In Libanon is tabbouleh (of tabbouli) een salade van heel veel, heel veel peterselie met een kleine hoeveelheid van de fijnste bulgur die je maar kan vinden. Stukjes tomaat erbij, olijfolie, citroen, je kent het.
In prinicpe kan je de peterselie cutteren in de keukenrobot, maar de peterselie zal snel slap worden. Kies een scherp mes en leef je uit.

Wat hebben we nodig:

  • 35 ml olijfolie
  • 45 ml citroensap
  • peper van de molen
  • zout
  • 50 gr ultrafijne bulgur
  • 2 grote bundels platte peterselie, enkel de blaadjes
  • 2 stevige tomaten, ontpit en in fijne blokjes gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en zeer fijn gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de olijfolie met het citroensap, peper en zout in een klein kommetje.
  • Meng de bulgur met deze dressing en laat die 10 min staan.
  • Snipper alle peterselieblaadjes zo fijn mogelijk en doe ze in een kom.
  • Voeg de geweekte bulgur, de tomatenblokjes en de fijngesnipperde pijpajuintjes toe.
  • Meng en serveer meteen.

TIP:

Je kan ook krulpeterselie gebruiken of een deeltje verse munt toevoegen.

Reacties