Cake met blauwe druiven
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Elke week koop ik druiven. Ik hou van grote, knapperige, witte, pitloze druiven. Deze week bracht ik ook eens blauwe druiven mee. Ze waren een stuk kleiner, een beetje zurig en ik wist meteen dat ik ze niet een tweede keer zou kopen. Ik wou ze natuurlijk ook niet ditchen, vandaar deze cake. Want hier zijn ze prima geschikt voor.
Wat hebben we nodig:
- 240 gr patisseriebloem
- 3 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 2 eieren
- 150 gr fijne griessuiker
- 80 ml volle melk
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- merg van 1 vanillestokje
- zeste van 1/2 citroen
- 300 gr kleine, blauwe, pitloze druiven
- bloemsuiker voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 22cm diameter in met bakspray en bestuif hem met bloem.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom.
- In een andere kom mix je de eieren met de suiker tot ze lichtgeel en fluffy zijn. Neem hier je tijd voor.
- Voeg de melk, olie, boter, vanillemerg en citroenzeste toe en mix alles goed door elkaar.
- Spatel de bloem kort door het beslag en meng er daarna kort de druiven door.
- Giet het beslag in de voorbereide pan.
- Bak de cake 50 - 60 min in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake 10 min afkoelen in de springvorm op een rooster.
- Verwijder de ring en de bodem van de springvorm.
- Laat de cake volledig afkoelen.
- Bestuif de cake net voor het serveren met bloemsuiker.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Snij de druiven niet door, anders voegen ze teveel vocht toe aan de cake.
Je kan de citroenzeste ook vervangen door sinaasappelzeste.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties