Krieltjes met knoflookroomsaus

Foto Cathy Van de Moortele

Krieltjes, ik heb ze altijd in huis. Ik hou van deze kleine aardappeltjes, ze zijn gewoon super cute! Leuk om ze te roosteren in de oven met olijfolie, maar wat dacht je er van om ze nadien te serveren in een heerlijke roomsaus met kruiden? Ja precies, dat dacht ik al.

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr krieltjes, gewassen en gedroogd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • 50 gr boerenboter
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 200 ml room
  • 1 koffielepel Italiaanse kruiden
  • 40 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een ovenschaal klaar.
  • Halveer de aardappeltjes. Meng ze met de olie en kruid ze met peper en zout.
  • Schik de aardappeltjes op de snijkant in de ovenschaal.
  • Rooster de aardappeltjes 15 min.
  • Schud even met de schaal en laat ze nog 10 min verder roosteren.
  • Ondertussen zet je een pan op het vuur en daar laat je de boter in smelten.
  • Laat de knoflook de boter geurig maken.
  • Giet de room in de pan en blijf goed roeren met een garde. Breng de saus aan het sudderen (zet de warmte niet hoger dan medium).
  • Voeg de Italiaanse kruiden en de kaas toe.
  • Blijf roeren tot de saus mooi indikt. 
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de geroosterde aardappeltjes met de saus. 
  • Strooi de peterselie over de krieltjes en serveer.

TIP:

Dit bijgerecht doet het prima bij rood vlees, lamsvlees, BBQ, ...

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties