Pasta met kerstomatensaus en worst

Foto Cathy Van de Moortele

Penne rigate met kerstomatensaus en worst. Comfortfood is heel welkom deze week. Enkele bewoners uit ons centrum verlaten deze maand hun vertrouwde opvangplaats. Sommige van hen moeten het land verlaten, anderen mogen in België hun leven opstarten. De zoektocht naar woonst is bangelijk. Veel te hoge huurprijzen, vochtige en koude woningen, immokantoren die bewust de andere kant uitkijken van zodra ze een naam zien verschijnen die niet Vlaams klinkt.
Het vriest, het regent, de nachtopvangplaatsen zijn op. Mensen met goede wil, die integreren, die hun best doen om onze taal te leren. Ze bieden ons hun warmte, hun ervaringen, hun onvoorwaardelijke vriendschap. Laten we hen in de kou staan, met pak en zak op straat, hun lege maag knorrend? 
Doe vandaag nog een donatie aan Een hart voor vluchtelingen, in Gent. Zet de thermostaat een graad of 2 minder deze maand. Jij zal dat amper voelen, maar deze mensen des te meer.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en gehalveerd
  • 1 kleine wortel, geschraapt en in stukken gesneden
  • 1 stengel selder, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • zout
  • 1 worst, van het velletje ontdaan
  • enkele chilivlokjes
  • peper van de molen
  • 1 blik kerstomaten
  • 25 ml witte wijn
  • 150 gr penne rigate
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een diepe hapjespan.
  • Cutter de ui fijn met de wortel en selder in de keukenrobot.
  • Fruit de groentjes aan tot ze wat zachter zijn. Laat ze niet kleuren.
  • Kruid met zout.
  • Knijp hele kleine stukjes van het worstenvlees bij de groentjes en bak het vlees bruin.
  • Kruid met chili en peper.
  • Voeg de kerstomaatjes toe en spoel het blik uit met de witte wijn. Giet dit vocht bij de saus.
  • Breng de saus goed op warmte en laat ze dan 30 min zachtjes pruttelen.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op en breng die alvast aan de kook.
  • Kook de penne al dente.
  • Schep de penne bij de saus en voeg ook een pollepel pastakookvocht toe, om het omscheppen makkelijker te maken.
  • Gaar de pasta nog even door in de saus en meng alles goed door elkaar.
  • Werk af met bieslook.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe kommen en rasp naar believen Parmezaanse kaas over het gerecht.

TIP:

Heb je warme kleren, droge voeding, of andere zaken waarmee je deze VZW kan helpen? Aarzel dan niet om hen te contacteren.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties