Chicken fajitas

Foto Cathy Van de Moortele

Ik heb het zo gehad met deze snijdende wind, de striemende regen en de bijtende kou. Ik hou niet van de winter, ik haat koude voeten en tranende ogen. Je zal me dan ook niet buiten tegenkomen als het niet echt nodig is.
Deze chicken fajitas stemmen me blij. Ze doen me denken aan de zomer, aan Mexico, aan margarita's op het strand. Eet jij ze met tortilla wraps of taco's? Of heb je ze liever over een dampende kom rijst? Ik vind frietjes anders ook geen slecht idee, al zal dat heel wat minder Mexicaans zijn. Als het maar lekker is!

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr ontboute kippendijen
  • 1/2 koffielepel witte peper
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1/2 koffielepel chilipoeder
  • 1/2 koffielepel lookpoeder
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 koffielepel zoet paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en gehalveerd
  • 1 rode paprika, schoongemaakt
  • 1 gele paprika, schoongemaakt
  • 1 groene paprika, schoongemaakt
  • sap van 1/2 limoen

Hoe gaan we te werk:

  • Snij zichtbare vetlaagjes weg van de kip en dep de kip droog.
  • In een kom meng je alle kruiden. Voeg de kip toe en meng goed, zodat de kip aan alle zijden gekruid is.
  • Verhit wat olijfolie in een brede braadpan.
  • Bak de kippendijen aan beide zijden goudbruin. Zet daarna het vuur lager om de kip te garen.
  • Haal de kip uit de pan en laat ze 10 min rusten.
  • Snij de kip daarna in plakken of in repen.
  • In dezelfde braadpan doe je wat extra olijfolie.
  • Snij de uien en de paprika's in repen en bak ze tot ze bijna zacht zijn.
  • Meng goed om. De kruiding van de kip zal de groenten smaak geven.
  • Voeg de kip weer toe aan de pan en warm nog even door. Voeg een beetje water toe als het te droog wordt.
  • Besprenkel de fajitas met limoensap.

TIP:

Fan van koriander? Snij de koriander fijn en voeg hem op het laatste toe aan het gerecht.
Serveer met een kommetje zure room, pico de gallo, avocadoplakken, ..

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties