Curry van kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Toen ik aan mijn man vroeg wat hij wou eten de komende week, zei hij kip curry met ananas en rijst. Je kent het wel, de gebakken kipfilet, currysaus uit een pakje, basmatirijst en ananas uit een blik. Ik heb het geprobeerd, heb alles in huis gehaald, maar het lukt me niet. Ik moet er iets anders van maken. Het is dus een curry geworden van kip, met rijst.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- zout
- 1 stukje gember, geschild en geraspt
- 1 1/2 koffielepel korianderpoeder
- 1 koffielepel komijnpoeder
- snuifje kaneel
- peper van de molen
- zout
- 1 koffielepel mosterdpoeder
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 220 ml kippenbouillon
- 2 kleine tomaten, ontpit en gemixt
- cayennepeper
- 600 gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel maïzena
- 75 ml room
- verse koriander, gesnipperd
- 1 koffielepel ghee (geklaarde boter)
- een handvol cashews
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olie opwarmen in een diepe hapjespan en fruit er de uien in aan.
- Kruid met zout.
- Laat de uien mooi kleuren. Neem daar je tijd voor.
- Roer de gember onder de uien en bak die even mee.
- Meng alle kruiden en voeg ze toe aan de pan.
- Blijf goed roeren terwijl je de kruiden mee bakt. Het mengsel zal behoorlijk droog zijn.
- Blus met de bouillon en de gemixte tomaten.
- Breng de saus aan de kook en zet daarna het vuur zachter.
- Als je het graag wat pittig wilt, voeg dan een snuif(je) cayennepeper toe.
- Leg de blokjes kip in de saus en zet een deksel op de pan.
- Laat de kip mooi garen in de curry.
- Los de maïzena op in 2 koffielepels koud water en giet dit papje bij de saus.
- Warm nog even goed door om de curry in te dikken.
- Werk af met room en koriander.
- Bak de cashews in de geklaarde boter en strooi ze over de curry.
TIP:
Lekker met rijst of chapati. Dep alle saus op, je wil niets verloren laten gaan.
Reacties