Slowcooker groentenpannetje

Foto Cathy Van de Moortele

Een combi van aardappel, ui, tomaat en boontjes: ik zit klaar! Haal de slowcooker maar boven en geniet van de vrije tijd terwijl de slowcooker zijn werk doet. Niets is makkelijker dan die eenpansgerechten, waar alles tegelijk in de kom mag en je er geen omkijken meer naar hebt.

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr sperzieboontjes, schoongemaakt
  • 4 kookvaste aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 300 gr tomaten, in gelijke stukken gesneden
  • 2 uien, gepeld en in parten gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
  • 150 ml kippenbouillon, heet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper van de molen
  • zout
  • jonge thijm, gerist

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de boontjes in de kom van de slowcooker en voeg er de aardappelen, tomaten, uien en look aan toe.
  • Overgiet met de bouillon en doe er de olijfolie en de azijn bij.
  • Kruid met peper, zout en thijm.
  • Meng alles door elkaar en sluit de slowcooker.
  • Programmeer hem voor 6u op de hoogste stand.
  • Ga aan tafel en geniet.

TIP:

Je kan ook ontdooide diepvriesboontjes gebruiken.
Bij het schoonmaken van de verse sperzieboontjes, hoef je enkel de kant af te breken, die vastzat aan de struik. De andere kant mag je er gewoon aan laten en het ziet er nog eens mooier uit ook. Als je dat wil, kan je de bonen nog halveren.

Reacties