Pasta piselli

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig maar toch lekker: pasta met erwtjes en pancetta. Pancetta is nog lekkerder dan gewoon spek. Je vindt het in de Italiaanse speciaalzaak. Ik snij de pancetta heel fijn, gewoon omdat ik hem liefst zo eet. Kies voor diepvrieserwtjes, je hoeft ze niet te laten ontdooien.
De droge pasta wordt toegevoegd aan de pan en krijgt af en toe een lepel hete bouillon. Van zodra de bouillon is opgenomen, is het tijd om een nieuwe lepel bouillon toe te voegen. Net zoals je dat zou doen bij een risotto.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 75 gr pancetta, van de zwoerd ontdaan en in fijne blokjes gesneden
  • 150 gr diepvrieserwtjes
  • enkele blaadjes salie, fijngesnipperd
  • 150 gr ditali pasta
  • 500 ml kippenbouillon, heet
  • zout
  • Parmezaanse kaas
  • peper van de molen

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een diepe hapjespan op het vuur en laat er wat olijfolie in opwarmen.
  • Fruit de uisnippers aan tot ze glazig worden op medium warmte.
  • Roer de pancetta door de uien en laat die wat uitbakken. Zet het vuur niet te hoog, zodat de pancetta kan uitbakken zonder te verbranden. Als er teveel vet in de pan zit, giet er dan wat weg.
  • Strooi de diepvrieserwtjes bij de uien en gaar ze kort mee.
  • Laat de salie zijn smaak afgeven aan het gerecht en roer er de pasta onder.
  • Voeg een pollepel hete bouillon toe en roer om.
  • Van zodra de bouillon is opgenomen door de pasta, doe je er een nieuwe lepel bouillon bij.
  • Ga zo door tot de pasta al dente is.
  • Kruid met zout.
  • Rasp een kleine hoeveelheid Parmezaanse kaas over het gerecht en kruid met peper van de molen.
  • Serveer de pasta in diepe kommen en leg de Parmezaanse kaas op tafel zodat iedereen naar believen kaas kan raspen.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Laat de erwtjes niet ontdooien voor gebruik.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties