Pastinaak met esdoornsiroop

Foto Cathy Van de Moortele

Aards met een vleugje zoet, niets dan goed. De pastinaken koken we even voor. Wanneer we bijna klaar zijn om aan tafel te gaan, bakken we ze kort op in boter met esdoornsiroop en thijm. Bam!

Wat hebben we nodig:

  • 2 pastinaken, geschild
  • zout
  • vegeta kruiden
  • boerenboter
  • esdoornsiroop
  • verse thijm, gerist
  • peper van de molen

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de pastinaken in stukken en zorg dat die een beetje gelijk van vorm zijn.
  • Zet een pot met gezouten water op het vuur en voeg er ook een lepel vegeta kruiden aan toe.
  • Gaar de stukken pastinaak tot ze bijna helemaal zacht zijn.
  • Laat ze uitdampen.
  • In een pan laat je wat boter smelten en goed warm worden.
  • Leg de pastinaken op de snijkant in de warme boter en laat ze mooi kleuren. Kleur ook de andere snijkant.
  • Sprenkel esdoornsiroop over de pastinaak en kruid met thijm en peper.

TIP:

Esdoornsiroop bewaar je na opening best in de koelkast. Op kamertemperatuur zal die na opening snel gaan schimmelen.

Reacties