Butternut & aardappel burrata
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Eentje uit de oven. Plakjes butternut afgewisseld met plakjes aardappel. Gekruid met jonge thijm en zoet paprikapoeder, is dit een goede combo. Eens de groenten gaar zijn, voegen we er de romigheid van burrata aan toe en een toets van esdoornsiroop. Lekker met een dikke snede rustiek brood.
Wat hebben we nodig:
- 1 butternut
- 2 - 3 frietaardappelen
- olijfolie
- jonge thijm, gerist
- peper van de molen
- zout
- zoet paprikapoeder
- 1 burrata, uitgelekt, op kamertemperatuur
- esdoornsiroop
- Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Zet een ronde ovenschaal klaar.
- Snij het kontje van de butternut weg.
- Snij de butternut in dunne plakken.
- Met een ronde uitsteker, maak je gelijke cirkels van de plakken butternut.
- Snij dunne plakken van de aardappelen en steek er ook cirkels uit.
- Doe de groenten in een kom en meng ze met wat olijfolie.
- Kruid met thijm, peper, zout en paprikapoeder.
- Schik de groenten dakpansgewijs in de ovenschaal en schuif die voor 45 min in de oven.
- Draai de schaal om op een bord.
- Werk af met burrata, esdoornsiroop en Aleppo peper.
TIP:
Ik kies voor frietaardappelen omdat die groot genoeg zijn om de rondjes uit te steken.
De resten van de aardappelen en de butternut verwerk je tot soep.
Je kan ook kaneel gebruiken ipv paprikapoeder voor een andere smaak.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties